divendres, 24 de març del 2017

EL MOSQUIT TIGRE

El 8 de març va venir en Ricard, un educador ambiental que ens va fer una xerrada sobre el mosquit tigre. Ens va explicar com saber on els podem localitzar, què els cal per reproduir-se i on ho fan, quant temps viuen i com s’alimenten.
Els mosquits tigre es solen trobar a les aigües estancades com, per exemple, en els llocs que es veuen en aquest dibuix.

S’han instal·lat als nostres jardins on troben uns bons amagatalls com serien neumàtics vells, plats de testos, carretons, bidons, joguines de plàstic, forats dels arbres, basses artificials o piscines.

Ara sabem que les femelles son les úniques que xuclen la sang dels humans i que busquen un lloc amb aigua estancada per pondre els ous. Si tot va bé, al cap d’una setmana ja surten els mosquits que han passat per un procés de transformació, d’ou a larva i finalment a mosquit.
Perquè no hi hagi mosquits tigre a les nostres cases hem d’evitar que hi hagi espais amb aigua estancada on es puguin reproduir.
En Ricard ens va proposar fer de detectius i descobrir els llocs de casa nostre o del veïnat on n’hi hagi. Recollirem mostres de l’aigua amb larves o ous i els hi farem arribar perquè les analitzi i ens digui si són mosquits tigre o d’un altre tipus.
Aquesta xerrada ens va agradar molt i va ser molt interessant. 

Text elaborat i revisat pels alumnes de 5è, seguint el procés evolutiu d'escriptura. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada